Passa al contingut principal

Joc de dos, amb tots els sentits



Segons la Viquipèdia, “ hom hi reconeix tradicionalment els següents cinc sentits (entre parèntesi l'òrgan on resideixen): Vista (als ulls); Oïda (a l'orella ); Olfacte (a la pituïtària); Gust (a la llengua); Tacte (a les terminals nervioses de la pell). Col·loquialment es parla del sisè sentit com a sinònim d'intuïció, si bé no es pot considerar un sentit perquè no correspon a cap òrgan. En Ramon Llull va considerar que el sisè sentit és la facultat per la qual es conceptualitzen i s'anomenen els éssers que son percebuts per tots els altres sentits. D'aquesta facultat en va dir afat. Actualment, es consideren sentits també els següents: la termocepció, que percep la temperatura dels cossos; l'equilibri; la propiocepció, que percep el propi cos amb les diferents parts i que permet situar-se al món físic”
Ja veieu, doncs, que amb el temps ens han augmentat els sentits i no només la saviesa, els quilos o la mala llet. La crisi no afecta els nostres sentits, així que useu-los bona cosa!
Demà dissabte, en teniu una magnífica oportunitat d’usar-los tots si ens acompanyeu a la presentació del llibre Joc de dos, que farem al Perelló a les 20h.
La vostra vista podrà percebre el paisatge inacabat dels camps d’arròs esclatats. La vostra oïda escoltar el que Isabel Meseguer, bibliotecària del Perelló; Vicent Esteve, mestre i mentor i Francesc de P. Burguera, periodista i escriptor volen dir sobre la nostra poesia. L’olfacte reconeixerà el salnitre del mediterrani que envolta el poble, i l’aigua dolça de l’Albufera acostant-se a la gola. Per al gust, hem convertit, - ho han fet Manola Roig i Rossana Guillem- els dibuixos en galetes.  
Per a la resta de sentits és necessària la vostra presència, amb la vostra intuició sabreu que si veniu, estareu bé; només ens podreu percebre i sentir la temperatura dels cossos reunits, si hi participeu; i la vostra pell s’haurà d’esperar al contacte de les trobades. Si veniu, tot el vostre cos es situarà en un món físic on l’art, la poesia, l’amistat i la generositat ens acompanyarà.
Avisades esteu!

Comentaris

fra miquel ha dit…
Ganes de ser-hi no me'n falten...només que em queda una mica lluny :(
Vagi tot bé
Una abraçada

Entrades populars d'aquest blog

Criatures Impossibles. Quadern de Bitàcola. Dia 23

Les nostres criatures continuen perdudes per una mar de desconcert. No sabem quan arribaran a port, ni quina serà la nova terra que les acollirà, però res no les atura i continuen navegant. Entreu i escolteu la seua història... I ja sabeu que només són anotacions del diari de navegació per a no perdre el rumb.

25N Contra la violència de gènere: Cor salvatge i terra fèrtil

Mirant el blog, Manola Roig Cinc poetes contra la violència de gènere, elles canten, afirmen, alerten i les seues paraules ens serveixen per recordar-nos qui som, què som i quina és la nostra força: veus d’un mateix cant, arrels que busquen constantment i cors salvatges i sang que bull i terra fèrtil. Recordem les mortes i consolem les vives. Diu Rosa Leveroni Són veus d’un mateix cant....Oh melangia tan tendrament subtil de la tardor que em poses nou encís dins de la via i fas més amorós el meu dolor!... Afegeix Clementina Arderiu Si visc no visc. ... Ni mar ni treva ni l’or del cel. La meva arrel, si es torç, no es lleva. Perquè, en el risc, si visc no visc. Alerta Maria Àngels Anglada Convidar les poetes és cosa perillosa. Dic les poetes, no els joglars del rei. No treuen cap colom de dintre d’un copalta, però potser dards de flama del seu fatigat cor o d’una nit insomne.                               No us en f